TOP 10 vtičnikov (Plugins)

TOP 10 vtičnikov (Plugins)

WordPress kot odprtokodni sistem omogoča dinamično urejanje spletne strani. Osnovna namestitev sistema potrebuje dodatne namestitve, za spremembo grafične podobe uporabimo predloge, za vse uporabne dodatke pa vtičnike (Plugins), s pomočjo katerih pridobimo mnoge uporabne aplikacije. Mi vam v vsak paket, ki ga izberete namestimo osnovnih TOP 10 vtičnikov.

Ne glede na to, da je uporabna vrednost vtičnikov velika, pa je pred namestitvijo potrebno dobro pregledati podatke in razmisliti, katerega od vtičnikov bomo uporabili. Zelo pomembno je, da namestimo le preverjene vtičnike z dovolj zvezdicami (referencami) in opravljenimi prenosi (to pogledate pod podrobnosti vtičnika) in se šele nato odločite za namestitev. Lahko se zgodi, da medsebojno niso kompatibilni in si pričnejo nagajati. V tem primeru je dobro vtičnik deaktivirati in preizkusiti funkcionalnost spletne strani. Če napaka ni odstranjena, postopek ponovimo z drugim vtičnikom.

V kolikor ste vtičnik namestili in ga ne uporabljate, ga deaktivirajte in odstranite, da ne zavzema prostora.

Spodaj bom nanizala 10 najbolj uporabnih in koristnih brezplačnih vtičnikov po mojem mnenju:

TinyMCE Advanced je vizualni urejevalnik besedil, ki ponudi uporabne dodatke, katerih v originalni namestitvi ne dobite.

Black Studio TinyMCE Widget je dodatek k zgornjemu, ki pomaga pri pisanju v gradnikih (Widgets).

 

Page Management Dropdown je koristen dodatek, ki vam prikaže objavljene strani že v stranski vrstici, tako na lažji način dostopate do strani.

GDPR Cookie Compliance vtičnik, ki je tako rekoč obvezen, saj ga je po zakonu o piškotkih potrebno namestiti.

Ultimate Coming Soon Page pomaga v času nastajanja spletne strani, da z uvodno sliko in besedilom stranke obvestite o nastajanju ali osveževanju spletne strani. Ponudi celo zbiranje e-naslovov, da stranke lahko obvestite o objavi v živo.

Wordfence Security za varno in učinkovito spletno stran, ki omogoča tudi do 50 krat hitrejše nalaganje.

WP Super Cache ustvari statične html datoteke iz vašega dinamičnega WordPress bloga in tako postavi predpomnilnik. To pospešuje hitrost nalaganja strani.

Contact Form 7 – dodatek, s pomočjo katerega boste enostavno in hitro ustvarili kontaktni obrazec.

EWWW Image Optimizer optimizira slike in tako pripomore k hitrejšemu nalaganju strani.

Loco Translate pomaga vašo stran spraviti v večjezično.

Soliloquylite Responsive slider odličen vtičnik s katerim naredite svojo stran atraktivnejšo, tako da vključite slajder/drsnik slik. Če se odločite za plačljiv slider, potem priporočamo Revolution Slider, s katerim je mogoče oblikovati celotno spletno stran.

WooCommerce za postavitev spletne trgovine.

Nanizala sem kar lepo število različnih dodatkov, ki vam bodo zagotovo v pomoč, če se boste izdelave spletne strani lotili sami. TOP 10 in trije za povrh so le najosnovnejši vtičniki, ki jih naložimo, seveda pa obstaja še mnogo drugih vtičnikov. Še enkrat opozarjam, da na spletno stran ne nalagajte nepreverjenih vtičnikov, preden pričnete s procesom, naredite backup ali varnostno kopijo. Preveliko število vtičnikov lahko stran precej upočasni, zato strokovnjaki najdermo mnoge drugačnev izualne ali tehnične rešitve.

Upamo, da vam je prispevek pomagal pri osnovah postavljanja spletne strani. Veseli bomo, če boste to vsebino delili z vašimi prijatelji in nas spremljali na Facebook strani.

Četudi je WordPress odprtokodni sistem, katerega se lahko loti marsikdo, pa vendarle zahteva precej tehničnega znanja in strežniških veščin, hitro se lahko zgodi, da se nam spletna stran “zruši” ali pa nalaga počasi. Nudimo vse vrste uslug, od paketov pa vse do izbire po lastni meri. Poglejte ponudbo!

 

[fusion_button link=”https://izi2splet.si/kalkulator/” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”center” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Poglejte ponudbo in izberite usluge po lastni meri[/fusion_button]

 

Če vam je članek všeč in ste prebrali kaj koristnega, potem bomo zelo veseli, če boste to vsebino delili z vašimi prijatelji in nas spremljali na Facebook strani.

Komentirajte

Prijavite se na novičke

To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA, veljajo pa Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve!