WooCommerce – nastavitve dostave (Shipping)

WooCommerce – nastavitve dostave (Shipping)

WooCommerce je ena najbolj razširjenih platform za postavitev spletne trgovine. Je brezplačna, lahko pa se dodatno odločite za plačljive nadgradnje, tako boste pridobili izvrsten sistem za postavitev online trgovine. Za WooCommerce namestitev, nastavitve in uporabo se lahko poslužite WooCommerce dokumentacije, vendar to zahteva precej tehničnega znanja. Za pravilno namestitev priporočamo stokovno izvedbo, nadalje pa se lahko tudi odločite za vodenje spletne trgovine, ki je pri nas opcijsko del PREMIUM VZDRŽEVANJA. Tako boste brez skrbi, da je vse dobro nastavljeno, strokovnjaki poskrbijo, da se stran hitro nalaga, kar je ključnega pomena pri spletni trgovini, predvsem pa boste prihranili na času.

Domnevamo, da imate WooCommerce že nameščen, ste nastavili osnovne nastavitve, dodali izdelke in sedaj želite nastaviti ceno dostave (poštnino) za področja | države, kamor boste prodajali svoje izdelke.

  1. Najprej je potrebno dodati Območja dostave (Shipping Zone). To naredimo tako, da se prijavite v nadzorno ploščo vaše WordPress strani in v levi stranski vrstici izberete WooCommerce Nastavitve.
    WooCommerceNastavitve ⇒ DostavaObmočja dostave (WooCommerceSettingsShippingShipping Zones)
  2. Nato dodaj Območje dostave, glede na želje in potrebe.
  3. Poimenuj območje (npr. Slovenija), dodaš regije v katere želiš pošiljati, nato izberi Dodaj način dostave.      

  4. Izbiraš lahko med tremi možnostmi: Osnovna stopnja (Flat Rate), Brezplačna dostava (Free Shipping) in Osebni prevzem (Local Pickup).
  5. Izberimo najprej Osnovna stopnja, ta velja za pošiljanje v izbrana območja po enotni ceni (npr. 3,5€).
  6. Način dostave je potrebno urediti, klikneš na Urejanje, poimenuješ dostavo – Naziv načina (npr. Pošta Slovenije, naj bo razumljivo za stranke, saj se to ime prikaže v košarici), dodaš ceno za dostavo (npr.3,5€) in shraniš nastavitve.
  7. Temu istemu območju dostave lahko dodaš še ostali dve možnosti, lokalni prevzem ali brezplačna dostava za nakup nad določenim zneskom (npr.100€) ali s kuponom. Postopek je enak kot zgoraj, le da so nastavitve nekoliko drugačne.

To so osnovne nastavitve dostave za eno območje | državo. Dodate lahko več območij, če vaše izdelke prodajate v različne države in je temu primerno poštnina različna, glej spodnji primer.


NASVET: Če imate različne cene dostave glede na države, kamor pošiljate svoje izdelke, potem se držite vrstnega reda, zgornja opcija ima prednost pred spodnjo (npr. vsa posamezna območja dostave postavite nad  Worldwild (Lokacije, ki niso pokrite z vašimi drugimi območji), saj sistem le tako deluje pravilno).

Za podrobnejše nastavitve poštnine za posamezne izdelke ali skupino izdelkov, ki je različna od osnovne, preberite članek WooCommerce – kako nastaviti brezplačno poštnino za en ali skupino izdelkov.

Verjamemo, da vam je prispevek pomagal, če ste se odločili sami urejati trgovino. Veseli bomo, če boste to vsebino delili z vašimi prijatelji in nas spremljali na Facebook strani.

Čeprav je WooCommerce brezplačen vtičnik, pa izdelava in upravljanje spletne trgovine WooCommerce ni tako enostavno, vsekakor zahteva več tehničnega znanja in strežniških del.

Z veseljem  vam pomagamo, naložimo WooCommerce, opravimo vse nastavitve, dodamo izdelke in določimo osnovne parametre, dodamo opise, slike itd in poskrbimo za hitro nalaganje spletnega mesta. Lahko pa se tudi odločite za vodenje spletne trgovine, kjer bomo poskrbeli za ažurne spremembe, dodajanje izdelkov, akcije, oglaševanje in pospeševanje prodaje nasploh.

[fusion_button link=”https://izi2splet.si/kalkulator/” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”center” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Poglej ponudbo in izberi usluge po lastni meri[/fusion_button]

 

Če vam je članek všeč in ste prebrali kaj koristnega, potem bomo zelo veseli, če boste to vsebino delili z vašimi prijatelji in nas spremljali na Facebook strani.

Komentirajte

Prijavite se na novičke

To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA, veljajo pa Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve!