WooCommerce nastavitve brezplačne poštnine za en ali skupino izdelkov

WooCommerce nastavitve brezplačne poštnine za en ali skupino izdelkov

Za specifične nastavitve cen poštnine lahko uporabite več metod. Osnovne nastavitve dostave lahko preberete v prispevku WooCommerce – nastavitve dostave (Shipping), za posebne nastavitve pa uporabite spodnjo metodo, saj zanjo niso potrebni dodatni vtičniki, zaradi katerih se lahko WordPress stran počasneje nalaga.

Gotovo že imate nameščen WooCommerce, nastavljene osnovne nastavitve, dodane izdelke in ceno dostave (poštnino) za področja | države, kamor boste prodajali svoje izdelke.

Predlagamo naslednji postopek:

1. prijava v WordPress nadzorno ploščo

2. izberite WooCommerceNastavitve ⇒ DostavaObmočja dostave (WooCommerceSettingsShippingShipping Zones) ter v dodajte Osnovno stopnjo (Flat Rate), preimenujte npr. v Pošta Slovenije ali pa jo samo odprite, če jo že imate formirano

3. Nato v Razredi dostave (Shipping Clasess) dodajte nov razred dostave za en izdelek ali celo skupino izdelkov. Vpišite ime, ključ in opis. Npr. želite brezplačno dostavo za samo en izdelek ali skupino izdelkov v akciji.

 

4. NASTAVITEV V IZDELKIH: Ko ste formirali razred dostave, npr. Paketi brezplačna dostava, odprete stran z Izdelki in v tabeli izberite izdelke, ki jih želite nastaviti za brezplačno dostavo, izberite potrditvena polja, nato pa na vrhu tabele v razdelku »Množična dejanja« izberite Uredi, nato kliknite »Uporabi«.  Nato v razdelku Razred dostave na desni izberite ustrezen razred (npr. Paketi brezplačna dostava) in kliknite Posodobi. To je način izbire več izdelkov hkrati.

 

 

Lahko pa dodate razred dostave v posameznem izdelku in sicer odprite ustrezen izdelek, pri nastavitvah izberite Dostava in v Razredu dostave ustrezno opcijo.

 

5. NASTAVITEV V OSNOVNI STOPNJI (FLAT RATE): Vrnete se na Območja dostavekliknite Urejanje območja dostave in še ekrat Urejanje Osnovne stopnje (ali Pošta Slovenije, če ste jo preimenovali) .

 

Odpre se novo okence, pri razredu dostave dodate ceno za ustrezen razred (v mojem primeru 0€ za brezplačno dostavo), v okence pod rubrilko Brez stroškov razreda dostave pa vpišite ceno poštnine, ki velja za vse ostale izdelke.

 

OPOZORILO: Če ste imeli že pred tem nastavljeno osnovno stopnjo in vpisano ceno v okenču Cena, potem jo izbrišite in vpišite pod Brez stroškov razreda dostave. Sistem bo deloval le v tem primeru!

Če vam je prispevek pomagal pri nastavitvah, bomo veseli, če boste to vsebino delili z vašimi prijatelji in nas spremljali na Facebook strani.

Čeprav je WooCommerce brezplačen vtičnik, pa izdelava in upravljanje spletne trgovine WooCommerce ni tako enostavna, vsekakor zahteva več tehničnega znanja in strežniških del, kot si predstavljamo na začetku. Nudimo vam strokovno pomoč, naložimo WooCommerce, opravimo vse nastavitve, dodamo izdelke in določimo osnovne parametre, dodamo opise, slike itd. ter poskrbimo za hitro nalaganje spletnega mesta. Lahko pa se tudi odločite za vodenje spletne trgovine, kjer bomo poskrbeli za ažurne spremembe, dodajanje izdelkov, akcije, oglaševanje in pospeševanje prodaje nasploh.

 

[fusion_button link=”https://izi2splet.si/kalkulator/” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”center” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Poglej ponudbo in izberi usluge po lastni meri[/fusion_button]

 

Če vam je članek všeč in ste prebrali kaj koristnega, potem bomo zelo veseli, če boste to vsebino delili z vašimi prijatelji in nas spremljali na Facebook strani.

Komentirajte

Prijavite se na novičke

To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA, veljajo pa Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve!